Ofis Sıkıcılığı mı Dediniz?

Ofis Sıkıcılığı mı Dediniz?

Ofis ortamında nerdeyse günün tamamını geçirmek , özellikle kapalı ortamlarda uzun süre ve yoğun çalışma saatlerine mahkum olmak , insna psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler bırakır.Uzmanların bu konuda yaptığı araştırmalarda ,kişilerde ilerleyen zamanlarda klostrofobik etkilerin artacağı ve çalışma veriminin düşeceği fikri ortaya çıkmıştır, yapılabilecek ufak ama etkili dokunuşlarla klostrofobik etkilerin minimize edilmesi , verimlilik ve insna psikolojisi açısından önem arzetmektedir.

Gergi tavan uygulamaları bu noktada devreye girmektedir. Özellikle transparan dokulu gergi tavan ürünlerinden sağlanan aydınlatmanın güneşi simüle eden şekli ve sonsuz bir ışık kaynağından gelen homojen aydınlatması sayesinde ,insan bilinç altında açık havada çalışma hisyatıyla motive olur. Kullanılacak manzara ambianslı dijital baskılı gergi tavanlar , kapalı ortamda çalışan insanlar üzerinde olumlu etki bırakıyor, stresi azaltıyor. Kapalı ofislerde uzmanların da tavsiye ettiği geniş ve gün ışığı etkisi veren aydınlatmalar kullanılmalıdır.Bu tasvire uyan gergi tavan uygulamaları ofisin hem yaşanabilirliğini artıracak , homojonize ışık kaynağının ortama kattığı rahatlatıcı etkisi ile verimliliği üst düzeye çıkartacaktır.
Verimliliği esas alan global markalar da ofis tasarımlarında , çeşitli gergi tavan ürünlerini kullanarak mekanlarını , stressiz mekanlara dönüştürüyor.

Gergi tavanlar ile birlikte ofislerin yaşanabilir ortam haline gelmesinde , geniş ve yere kadar uzanan pencereler, canlı bitkiler , duvardaki tablolar , eşyaların düzeni gibi bazı unsurlarda , etkilidir.